5 Şubat 2009 Perşembe

ALTIN FİYATLARI NEREYE GİDİYOR ?

Son günlerde altın fiyatlarında müthiş bir sıçrama yaşandı. Altın biriktirenler yada düğünden altın kalanlar heyecanlandılar tabi. Fiyatlar hızlı artmaya başlayınca sürekli yükselecekmiş gibi bir beklenti ortaya çıkıyor. Hatta konuştuğum bazı arkadaşlar 60 TL’ye kadar gider bu diye ümitleniyorlar.

Okuduğum bir haberde şu öngörülere rastladım.

Analistler, şu anda 923 dolar seviyelerinde bulunan altının onsunun bu yıl 1500 dolara kadar yükselebileceğini ifade ediyor. ( Bu analistlerin kimler olduğu açıklanmadığına göre sansasyon olabilir)
İstanbul Altın Borsası Başkan Yardımcısı Oğuzhan Aloğlu, onsun bu yıl 750-1000 dolar arasında seyretmesini beklediklerini ifade etti.
http://www.bigpara.com/ 02.02.2009

http://goldprice.org/ internet sayfasından altının dolar cinsinden ons fiyatlarını takip edebilirsiniz. Aşağıda altının 30 günlük, 6 aylık ve 5 yıllık fiyatlarını gösteren grafikleri koydum. Ayrıca enflasyondan arındırılmış olarak altının 35 yıllık macerasını gösteren bir tablo da ekledim.
Bu tablolardan neler görüyorum: 80'lerde zirveye çıkan altın fiyatı 2001 yılına kadar bir düşüş trendine girmiş. 2001 yılından bu yana düzenli bir şekilde yükseliyor. 2008 Mart-Ekim ayları arasında bir düşüş yaşamış ancak Ekimde tekrar topuklamış ve 3 aydır yükseliyor.

İddia edildiği gibi 1500 doları görür mü? Buna kesin cevap verebilmek için kahin olmak gerekir ki, inancımıza göre artık kahinlik müessesesi mevcut değil. Ancak grafiklerin dilinden orta vadede 1000-1100 seviyelerini görebileceği, kısa dönemli bazı gerilemelerinde yaşanabileceği anlaşılıyor.

Altını bol olan arkadaşlara bol kazançlar diliyorum. Olmayanlara da canınız sağolsun, mal da yalan mülk de yalan diyorum :) bu arada altını bol olan arkadaşlar zekatlarını aksatmasınlar, zira o altınlar sonra cefaya neden olur alimallah.


30 günlük

6 aylık

5 yıllık

35 yıllık – enflasyondan arındırılmış fiyatlar

2 yorum:

  1. Ağzına sağlık ;-)

    YanıtlaSil
  2. supersın.allah bekatların yardımcıları olsun.kızlara da duyrulur akıllı olun

    YanıtlaSil

Yorumunuz icin tesekkur ederim, yine beklerim...